Sunday, January 5, 2014

Free Exams Test-2 for SBI Clerk

Welcome toGkimpact , Dear aspirants, you can find all the stuff regarding bank and competitive gkimpact test in our site. Keep on update yourself by regularly visiting this site. Here we are giving model paper for SBI clerk  test free.  So you can check your quantitative knowledge for better performance in all competitive exams. For SBI clerk bank exams lots of competition be there because more number of candidates will try to get a job in sbi bank. The competition is very high, if you practice regularly, you can also success in SBI Clerk bank exams. These online test will also help you to get success in any competitive exam. All the best.

Free competitive exam Test-2 for SBI Clerk

(1) 675.456+ 12.492 x 55.671 =?
1.      971
2.      1071
3.      1171
4.      1271
 Ans. ( 1  )
(2) 4374562 x 64 = ? x 7777
          1.      360
          2.      3600
          3.      36000
          4.      360000
Ans. ( 4 )

(3) In how many different ways can the letters of the word 'WEDDING' be arranged?
          1.      5040
          2.      2500
          3.      2520
          4.      Non of these
Ans. ( 4 )



(4) Four milkmen rented a pasture. A grazed 15 cows for 4 months, B grazed lQ cows for 2 months, C grazed 18 cows for 6 months, and D grazed 16 cows for 5 months. If A's share of rent is Rs 1,020, what is C's share of rent?
           1.      Rs.1836
           2.      Rs. 1360
           3.      Rs.810
           4.      Can not be Determined
Ans. ( 4 )

(5) Due to a 30% fall in price sales in a shop rise by 20%. What is the effect on income?
           1.      +16%
           2.      _16%
           3.      +15%
           4.      _15%
Ans.( 2 )
(6) A bag contains 8 red, 7 green and 5 blue balls. What is the maximum number of balls to be drawn to ensure that at least one ball of each color is drawn?
           1.      9
           2.      1
           3.      16
           4.      14
Ans. ( 3 )

7) A bag contains 5ps coins, 10ps coins and 20ps coins in the ratio of 3:2:1. If their total value is Rs. 11 what is the number of 5ps coins?
           1.      50
           2.      60
           3.      120
           4.      200
Ans. ( 2 )
8) In an exam, 5% applicants were ineligible and 85% of eligible belonged to A category. If 4275 eligible belong to other categories, how many applied?
           1.      30000
           2.      35000
           3.      20000
           4.      40000
Ans. ( 2 )

(9) In what ratio should wheat at Rs. 4.5 per kg be mixed with another variety at Rs. 5.25 per kg so that the mixture is worth of Rs. 5 per kg?
          1.      1.2
          2.      2.1
          3.      1.3
          4.      3.1
Ans. ( 1 )

(10) A rectangular tank is 4m long, 3m wide and 1.5 m high and is filled with water up to 0.6m. How many stones of 15cmx10cmx8cm are to be dropped to take the water to the top of the tank?
          1.      900
          2.      10000
          3.      1000
          4.      900
Ans. ( 1 )
 

No comments:

Post a Comment