Thursday, January 2, 2014

2013 - Latest Current Affairs


2013 - Latest Current Affairs Questions and Answers 


 1. Dr. Manmohan Singh elected as Rajya Sabha Member from Assam for the Which of the concecutive term? 

Ans : 5th term

2. Who is recently appointed as Union Railway Minister

Ans : Mallikarjun Kharge




3. Who is appointed as Chairman of AirAsia India

Ans :  S Ramadorai


4. First Indian origin to be appointed as editor of UK national paper, The Independent

Ans : Amol Ranjan


5. Which player win Men's Singles in French Open, 2013

Ans : Rafael Nadal


6. Which player win Women's Singles in French Open, 2013

Ans : Serena Williams 

7. Who is recently appointed as the chairman of Life Insurance Corpora

Ans : SK Roy


8. In which district of Chhattisgarh, naxal attack the 'Parivartan Yatra' of Congress

Ans : Bastar


9. Who is the new Comptroller and Auditor General of India

Ans : Shashi Kant Sharma


10. With which country India signed extradition treaty in May, 2013

Ans : Thailand


11.Which Indian player declare as 'Man of the Series' in Champions Trophy, 2013

Ans : Sikhar Dhawan


12.Which state become first in India to implement electronic GPF in March, 2013

Ans : Arunachal Pradesh


13. Which team wins the Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2013held in Malaysia

Ans : Australia


14. Who is elected as new President of China in March,2013

Ans : Xi Jinping


15. What is the name of the new 266th Pope of Vatican City

Ans : Jorge Bergoglio


16. Who is elected as 68th Secretary of State of the United States in March, 2013

Ans : John Kerry


17. Who was the Chief Guest of India as Republic Day function, 2013

Ans : Jigme Khesar N Wangchuck


18. Who is appointed as the director of CBI in December, 2013

Ans : Ranjit Sinha


19. Who is appointed as the chairman of NASSCOM recently

Ans : Krishna Kumar Natrajan


20. The 39th G8 summit, 2013 was held in 

Ans : Northern Ireland

No comments:

Post a Comment