Thursday, January 2, 2014

2013 - Latest Current Affairs


2013 - Latest Current Affairs Questions and Answers 


 1. Dr. Manmohan Singh elected as Rajya Sabha Member from Assam for the Which of the concecutive term? 

Ans : 5th term

2. Who is recently appointed as Union Railway Minister

Ans : Mallikarjun Kharge


Competative Exam 2nd



Competative Exam 2nd 

1. The National Human Rights Commission was established in ?
ANSWER :- 1993


2. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is:
ANSWER :- Interference


3. The Weakest force among the following?
ANSWER :- Gravitational

4. Exchange Particle in Quark-Quark Interaction?
ANSWER :- Gluon


5. Special Theory of Relatively was proposed in ?
ANSWER :- 1905

Competative Exam General knowlege Questions



Competative Exam

General knowlege Questions and answers from

1. The representative of the crown came to be called as 'viceroy' instead of 'governor general' from the period .....?
ANSWER :-  1858

2. The 'Vernacular Press Act' was passed in India during the period of _____
ANSWER :- Lord Lytton


3. Lord Curzon became the viceroy of India after ____
ANSWER :- Loed Elgin -II